A kialakult helyzetben nemcsak a szakértelmünkre lesz szükség a munkában!

Az elmúlt hetekben minden a koronavírusról szól, így hát mi is ezzel a témával foglalkozunk, és legfőképpen a mostani helyzettel, amely gyökeresen megváltoztatta a munkaerőpiaci viszonyokat. Kijelenthető, hogy átalakult a munkastruktúra, így határozatlan ideig át kell állni az otthoni munkára! Mire lesz szükségünk ahhoz, hogy otthon is jól tudjunk teljesíteni?

  • A szakértelmünkre továbbra is szükségünk lesz, ugyanakkor egyéb tulajdonságainkat is elő kell varázsolnunk a tarsolyunkból! Melyek ezek?
  • Türelem: Türelmesnek kell lennünk, egyrészt a kialakult helyzet miatt, másrészt pedig azzal is számolnunk kell, hogy a családi életet össze kell egyeztetni a munkával!
  • Kitartás: Most meg inkább kitartónak kell lennünk, mint valaha, hiszen könnyedén akadályokba ütközhetünk, amelyek hátráltatnak bennünket a munkavégzésben! Egy fontos jelentés a cégnél maradt, de csak munkatársunk tud nekünk segíteni! Nincs más hátra, mint felhívni, és egyeztetni vele a részleteket!
  • Higgadtság: Minden körülmények között maradjunk higgadtak, és ne stresszeljünk! Ne felejtsük el, hogy nem időre dolgozunk! Az a fontos, hogy munkánkat rendben el tudjuk végezni!
  • Alkalmazkodás: Vannak olyan munkafeladatok, amelyeket csoportosan egyszerűbb megoldani, mint egyedül. Az otthoni munkavégzés, bár furán hangzik, de virtuálisan is összekovácsolhatja a csapatot! Beszéljük meg munkatársainkkal, mikor ülünk össze, és csináljuk meg a kiadott feladatokat!

Ezekre a tulajdonságokra lesz szükségünk az otthoni munkavégzéshez!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük