Beszéljünk nyíltan, ha úgy érezzük nem nekünk való ez a munkakör!

Nem érezzük magunkat otthonosan a munkakörben, amelyben dolgozunk? Mégsem passzolnak az elvárásaink a munkakörrel kapcsolatban? Ezt nem kell szégyellni, hiszen bárkivel előfordulhat. Az a fontos, hogy nyíltan beszéljünk erről a problémáról a vezetőnkkel. Ne tartsunk magunkba, mert ezzel hosszútávon csak magunknak árthatunk. Mit is lehet tenni ilyen esetben?

  • Szerencsésebb helyzetben vagyunk, ha multinacionális vállalatnál dolgozunk, mert akkor kérhetjük áthelyezésünket egy másik részlegre.
  • Beszéljünk főnökünkkel őszintén, hogy a munkakör nem elégít ki bennünket, nem találjuk benne helyünket, így nem tudjuk motiváltan végezni munkánkat.
  • Indokoljuk meg, hogy miért nem érezzük jól magunkat jelenlegi pozíciónkban: Túlságosan monoton a munkakör, úgy érezzük, hogy többre vagyunk képesek, és tudásunkat egy másik részlegen jobban tudnánk kamatoztatni!
  • Mondjuk el azt is, hogy nemcsak a saját érdekeinket nézzük, hanem a vállalatét is. Ha mostani munkánkat nem végezzük szívesen, az hosszútávon kihat a teljesítményünkre, ami ronthatja a vállalat megítélését a piacon.
  • A belső átszervezés nem egyszerű feladat, és az is lehet, hogy nem rögtön helyeznek át bennünket egy másik részlegre. Ha kitartók vagyunk, akkor köthetünk megállapodást is a vezetővel. Amennyiben üresedés történik az adott részlegen, akkor bennünket fognak „felvenni”, áthelyezni a pozícióra!

Bármi is legyen az ok, amiért nem érezzük magunkat jól jelenlegi pozíciónkban, tegyük meg ezeket a lépéseket annak érdekében, hogy helyzetünk rendeződjön… 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük