Az otthonról végzett munka hatékonyságának növelése

Ahogy a konditerembe járás, úgy a munkahelyre való bejárás is ad egy adott motiváltságot és plusz erőt, hogy hatékonyabban dolgozzunk. A kollégák, a főnök jelenléte tovább növelheti ezt bennünk. Azonban ha otthonról dolgozunk, vagy épp otthon edzünk, akkor ez a motiváltság alább hagyhat. Mit tehetünk ennek érdekében, hogy ugyanolyan jól tudjunk dolgozni, akár az irodában? Hoztunk pár tippet, ami segíthet nekünk ebben.

Tartsuk meg a napi rutinunkat. Ha normál időben 6 órakor kelnénk, hogy beérjünk időben a munkahelyünkre, akkor ezt home office-ban sem tegyük máshogy. Testünk szereti a rutinszerű dolgokat, az ugyanakkor elalvást és felkelést. Sokkal kipihentebbek és produktívabbak tudunk így lenni.

Tartsunk mini versenyeket a kollégák között, vicces és hatékony is lehet egyben, plusz akár a kollégákat is jobban összehozhatja. Fontos, hogy tétnélküli legyen a verseny, hiszen a túl nagy rivalizálás negatívan is hathat, de az pozitív lehet, ha értékesítési vagy új ügyfél szerzési versenyt hirdet a cég.

A közös megbeszélések nagyon fontosak. Nem csak az adott feladat átbeszélése szempontjából, de a csoport tagjainak egyben tartása miatt is, hiszen ilyenkor kötetlen beszélgetések is lehetnek a meeting előtt vagy után. Plusz pozitívum, ha ezt kamerával egybekötve tesszük, hiszen így látjuk is a másikat nem csak halljuk.

A munkahelyi közös ebédek talán a legnagyobb csoportos tevékenység a cégeknél, fél vagy egy órára mindenki kiszakad a mókuskerékből, és ebédel. Ilyenkor osztjuk meg egymással a személyes történeteinket vagy épp azt, hogy mit tervezünk csinálni délután. Rendkívül nagy közösség építő ereje van, így az otthoni munkavégzés közben sem muszáj elhagynunk. Simán tarthatunk egy közös ebédet video vagy hanghívással.

Utolsó pontunk pedig motiváció és figyelem felhívó jellegű lesz. Az otthon munkavégzés közben sose felejtsük el, hogy a főnök attól, hogy nem lát, attól kíváncsi, hogy mivel töltjük a munkaidőt. Legyünk összeszedettek és dolgozzunk úgy, mint ha látna minket. Főnök részről pedig az a tanácsunk, hogy vegyük észre ezeket az erőfeszítéseket, és merjünk jutalmazni, még ha csak szóban is, de köszönjük meg a kollégák munkáit. Sokat jelenthet nekik ez egy egyedül a szobában végzett munkanap után.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük