Jó, ha tudunk idegen nyelven beszélni!

Napjainkban előnyös, ha beszélünk valamilyen idegen nyelven. Jól jöhet a magánéletben, de karrierünk során is. A meghirdetett pozíciók többségénél alapelvárásnak tekinthető a nyelvtudás. Miért jó, ha tudunk idegen nyelven beszélni? Nézzük meg először a karrier szempontjából:

  • Egy állásinterjú során, különösen a multinacionális cégek esetében a HR-es egyik pillanatról a másikra elkezdhet angolul kérdezősködni. Ilyenkor rögtön kiderül, hogy tudunk-e a kérdésekre válaszolni. Már csak ezért is jó, ha tudunk idegen nyelven. Gondoljunk bele… Egy komoly pozíciót veszíthetünk el, ha nem hozzuk ki magunkból a legtöbbet!
  • Ha megkaptuk az állást, utána jön csak a neheze. Egy multinacionális cég akár nemzetközileg is kiterjedt lehet, különböző ügyfelekkel. Velük mindenképpen idegen nyelven kell kommunikálni. Ha jól beszéljük a nyelvet, könnyebben meg tudjuk magunkat értetni, ráadásul az üzlet is sikeres lesz.
  • Jó, ha beszélünk idegen nyelvet, mert manapság amúgy is alap dolog…

Hogyan kamatoztathatjuk nyelvtudásunkat a szakmai életben, hogy ha a magánéletben is jól beszélünk pl angolul?

  • Ha külföldre utazunk, ráadásul egyedül, magunkra vagyunk utalva. Ez ellenállóbbá tehet bennünket, valamint magunknak kell megoldanunk mindent, ha egy váratlan helyzet adódik.
  • Mindez javítja a felismerési, és problémamegoldó képességeinket.
  • Magabiztosabbá tesz bennünket, ha sikeresen megoldunk bizonyos helyzeteket.

Láthatjuk, hogy számos pozitív hatása van annak, ha beszélünk legalább egy idegen nyelvet…

További cikkek

Vezetői stílusokVezetői stílusok

Minden vállalat szeretne még sikeresebb lenni. Ehhez azonban célokat kell kitűzni, és elérni. A XXI. sz. változásaihoz igazodni kell, különben a cégek lemaradnak a versenytársaktól. Egy vezető nagyban meghatározhatja azt,