6 motivációs tényező, amely nélkülözhetetlen a munkavégzéshez!

Munkánk során fontos, hogy ne veszítsük el motivációnkat, máskülönben nem fogjuk szívesen csinálni a feladatokat. Az alábbi tényezők segíthetnek nekünk abban, hogy megőrizzük motivációnkat, és kitartson akár hosszútávra is!

  • Eredményesség: A feladatokat akkor végezzük sikeresen, ha látjuk az eredményét. Fontos, hogy olyan területen tevékenykedjünk, amelyet magunkénak érzünk, és amelyben ki tudunk bontakozni! Jó érzéssel tölthet el bennünket, ha munkánknak látjuk a gyümölcsét!
  • Elismerés, és megbecsülés: Manapság az egyik legfontosabb tényezők egyike, amelyet a vezetőknek el kell tudni sajátítani! Ezalatt azt kell érteni, hogy folyamatos visszajelzést kell adni az alkalmazottaknak munkájukról. Egyébként is a dolgozók többsége igényli is ezt! Jó tudni, hogy munkánkat értékelik, és megbecsülnek bennünket!
  • Előléptetés: Nem megy egyik pillanatról a másikra, de megéri küzdeni érte! Az előléptetés mindig azt jelenti, hogy valamit már leraktunk az asztalra, és elérkezett az idő, hogy szintet lépjünk, új feladatokba vágjunk bele, amelyek továbbsegíthetik személyes, és szakmai fejlődésünket!
  • Maga a munka: Lényeges, hogy szeressük, amit csinálunk, tekintsünk úgy a munkára, mint a hobbira! Fontos, hogy találjunk értelmet abban, amit csinálunk! Ha úgy érezzük, hogy a munkánk a hobbink, akkor sokkal könnyebben vesszük az akadályokat, és még a munkaidő is gyorsabban eltelik…
  • Felelősség: Bizony a munkavégzés felelősséggel is jár! Meg kell hát tanulnunk felelősséget vállalni tetteinkért! Hibázási lehetőség bármikor előfordulhat, s ha valóban mi hibáztunk, vállaljuk érte a felelősséget! Nem elfelejteni! Hibánkból tanuljunk is, hogy legközelebb ne kövessük el ugyanazt!
  • Személyes fejlődés lehetősége: Munkánk során felfedezhetjük magunkat, melyek az erősségeink, és gyengeségeink, milyen tulajdonságainkon kell változtatni ahhoz, hogy még jobban végezzük munkánkat! (Tekintsük ezt egyfajta önismereti útnak!)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük