Mi a vélemény a nyugdíjról?

Vélemény a nyugdíjról

A 35-44 éves volt az a korcsoport, amely a legnagyobb valószínűséggel úgy gondolja, hogy soha nem fogja megengedni magának, hogy nyugdíjba vonuljon, közülük a munkavállalók csaknem fele (46%) gondolja ezt.

A válaszadók több mint fele kérne tanácsot a nyugdíjjal kapcsolatban olyan személytől, akinek nincs megfelelő képzettsége. Egyre nő azoknak a teljes munkaidőben foglalkoztatottaknak a száma, akik úgy gondolják, hogy a megélhetési költségek emelkedése miatt soha nem fogják tudni megengedni maguknak, hogy nyugdíjba vonuljanak: a munkavállalók kétötöde (39%) állítja, hogy soha nem fogja megengedni magának, hogy abbahagyja a munkát. Egy évvel ezelőtt minden harmadik (33%) dolgozó válaszolta ezt – írja a HR News.

Tízből nyolcan (81%) aggódnak amiatt is, hogy a megtakarítások hiánya miatt kevésbé lesz kényelmes a nyugdíjas éveik, és ugyanennyien (81%) aggódnak amiatt, hogy tovább kell majd dolgozniuk, hogy pótolják a hiányt. Tízből négyen (41%) azt mondják, hogy nem érzik úgy, hogy a munkahelyükön támogatnák őket abban, hogy segítséget kapjanak a pénzügyeik megértéséhez. Aggasztó, hogy 54%-uk kérne tanácsot a nyugdíjjal kapcsolatban olyan személytől, aki nem rendelkezik megfelelő képzettséggel, például a családjától vagy barátaitól, és csak 14%-uk fordulna a munkáltatójához.

Forrás: hrportal.hu

További cikkek