Lehet otthonról is eredményesen dolgozni

A munkavállalók is igénylik, hogy otthonról dolgozhassanak, a munkaadók viszont elvárják, hogy minőségi munkát végezzenek.Több tanulsága is lett a koronavírus-járványnak a munkaerőpiacra nézve, abban azonban egyetértés alakult ki a Portfolio HR Revolution konferencián, hogy a remote munkavégzés, azaz, hogy távolról is lehet dolgozni, velünk marad – elemezte a Covid-válság utáni toborzási trendeket és stratégiákat Toldi Gábor, SocialTalent CEE partner, DTC solution ügyvezető igazgatója.

A másik tanulsága pedig az, hogy munkaerőpiaci szempontól a dolgozók el is várják, hogy remote-ban dolgozhassanak. Ezt alá tudják támasztani azok a HR-esek, akik igazán kvalifikáltak, vagy a kritikus piaci szegmensekben, ahol igazi verseny folyik, ott azzal szembesülnek, hogy a jelöltek az állásinterjún a járvány utáni remote policy felől érdeklődnek. Toldi Gábor szerint annak a munkáltatónak, akinek nincs erre világos válasza vállalati szinten, az most bajban van, ráadásul ebben a kérdésben homályos válaszok nem elegendőek a munkavállalók megnyeréséhez. Az elvárás az, hogy a dolgozó hetente egyszer menne be az irodába, de akkor is csak, ha muszáj – tette hozzá. Előadásában kitért a munkakörnyezetre is, ezen a ponton megjegyezve, hogy amennyiben a munka digitális felületen zajlik, akkor annak is hatékonyan kell működnie. Az egyes digitális eszközök terén még van hova fejlődni. Az új munkakörnyezet a vállalati kultúra változásával is jár. Súlyos kérdés, amelyet a toborzás tekintetében is fejlesztésre szorul, a minőségi kiválasztás. Mivel munkaerőhiány van, ezért még inkább felértékelődik, hogy egy-egy cég kit foglalkoztasson.

Forrás: portfolio.hu

További cikkek

Bizakodóak a cégekBizakodóak a cégek

A Randstad HR Trends Survey 2021 kutatásban megkérdezett szakemberek szerint érezhető volt szektorukban a járványhelyzet hatására bekövetkezett visszaesés, azonban 2021-re bizakodóak a cégek. A döntően közép- és nagyvállalatoknál dolgozó, megkérdezett