Fontosnak tartja a képzéseket a Bosch

A nagy világcég kiemelten fontosnak tartja rendszerében a képzéseket, hogy gyorsan tudjon reagálni a a piaci kihívásokra.  Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. a Széchenyi 2020 program keretében elnyert 178,64 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével Vállalati Képző Központ rendszerének kialakítása és működtetése, GINOP-6.1.8-17 nyertes projektet valósít meg azzal a céllal, hogy a vállalat gyorsabban tudjon reagálni képzéseivel az ipari igényeire és a munkaerő-piaci kihívásokra.

A projekt kétéves megvalósítási szakaszában termelési területen dolgozó munkatársak, vezetők, munkaerőpiacról érkező álláskeresők és a beszállítók munkatársai is részt vesznek a képzéseken. A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2012 óta vesz részt a duális szakképzésben a partneriskolákkal együttműködve, a szakember-utánpótlás céljából. 2000 m2-es oktatási központjuk  23 munkatársa biztosítja a hátteret a duális szakképzésben tanuló és a jövőben leendő munkavállalóik, a termelésben dolgozó munkatársaik szakmai tudásának további szélesítéséhez. A járműipar az egyik leggyorsabban fejlődő iparág, így a vállalat életében is egyre nagyobb szerepet kap a felnőttképzés, ahol a saját munkatársaik ismereteit folyamatosan bővítik. A termelési területeken dolgozó munkatársaik közül kerülnek kinevezésre a terület későbbi vezetői, akiknél a szakmai és műszaki kompetenciák mellett elengedhetetlen a szociális és vezetői kompetenciák fejlesztése is. A gyártási területen dolgozó munkatársak részére az Ipar 4.0 által megkövetelt informatikai szaktudás alapját is biztosítják.

A programban olyan OKJ-s szakképzés megvalósítása is szerepel, ahol kifejezetten a munkaerőpiacon lévő hátrányos helyzetű embereket szeretnék megtalálni és képezni együttműködve a helyi Kormányhivatallal. A GINOP-6.1.8-17-2018-00001 azonosító számú projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg várhatóan 2020. 10. 01-ig.

Forrás: autoszektor.hu

További cikkek