Az Amazon szerint nem hatékony az otthoni munka

Otthoni munkavégzés hatákonysága

Bár eddig arról szóltak a szakértői vélemények, hogy az otthoni munka hatékony, mára már megoszlanak a vélemények. Vannak cégek, amelyek az irodai munkák számát növelik, vannak akik teljes munkaidőben megkövetelik a munkahelyi jelenlétet.

Az e-kereskedelmi óriás Amazon 2025 januárjától megköveteli dolgozóitól, hogy teljes munkaidőben térjenek vissza az irodába. Andy Jassy vezérigazgató, aki 2020-ban vette át az alapító Jeff Bezostól az Amazon vezetését hangsúlyozta, hogy a lépés célja a nagyobb mértékű koordináció elősegítése a munkafolyamatokban – adja hírül az NBC News. Andy Jassy vezérigazgató az alkalmazottaknak küldött üzenetben arról tájékoztatott, hogy a vállalat hibrid modelljének megszüntetésére irányuló lépés célja, hogy „jobban felkészüljünk az együttműködésre, hogy kapcsolódjunk egymáshoz és a cégkultúránkhoz, mert így fogjuk tudni az ügyfelek és az üzlet számára az abszolút legjobbat nyújtani.

Megjegyezte, hogy a vállalat 2023-ban bevezetett heti háromnapos politikája csak megerősítette azt a nézetet, hogy teljes visszatérésre van szükség. „Ha visszatekintünk az elmúlt öt évre, továbbra is úgy gondoljuk, hogy az irodában való együttlétnek jelentős előnyei vannak” – mondta Jassy. A változás 2025 januárjától lép életbe. A vállalat továbbra is tiszteletben tartja az enyhítő körülményeket, például a beteg gyermek ápolását, valamint az előre jóváhagyott otthoni munkavégzést vagy a hibrid megállapodásokat.

Az Amazon ezzel a lépéssel csatlakozik azon nagy amerikai cégek egyre növekvő listájához, amelyek visszatérnek a heti ötnapos irodai munkarendhez. Ezek például a Boeing, a JP Morgan Chase és a UPS.A FlexIndex, a vállalati irodai politikát nyomon követő cég adatai szerint azonban az amerikai cégek többsége még mindig hibrid megoldásokat kínál.

Forrás: hrportal.hu

További cikkek