A szorongás miatt otthagyják a munkahelyüket

Munkahelyi stressz

Egy tanulmány a mentális egészséggel kapcsolatos munkáltatói támogatásban is aggasztó hiányosságokat állapított meg az angoloknál.

A brit gazdaság csak tavaly 17,1 millió nap betegszabadságot veszített a munkahelyi stressz és szorongás miatt. A munkavállalói juttatásokat nyújtó Unum UK kutatása szerint 10-ből majdnem 8 brit dolgozó azt állítja, hogy a magas stresszszint miatt elhagyná jelenlegi munkahelyét, így a munkáltatókat a tehetségek elvesztése fenyegeti, ha nem kezelik megfelelően a problémát – írja a HR News.

A stressz mindössze 1%-kal a fizetés (79%) mögött szerepel a brit munkavállalók felmondását elsődlegesen befolyásoló tényezőként. A WPI Economics által végzett felmérés rávilágít arra, hogy a stressz milyen szerepet játszhat a fluktuációban, annak fényében, hogy Nagy-Britannia gazdasága 2023-ban 17,1 millió nap betegszabadságot veszít a munkahelyi stressz, depresszió és szorongás miatt.

A munkavállalók kevesebb mint fele (49%) értett egyet azzal, hogy a munkahelyük rendelkezik a mentális egészségük hatékony támogatásához szükséges gyakorlatokkal és szolgáltatásokkal. Bíztató azonban, hogy a válaszadók 57%-a úgy nyilatkozott, hogy az egészségügyi és jóléti programok bevezetése maradásra ösztönözné őket.

A stressz kezelését segítő, magas színvonalú mentális egészségügyi támogató szolgáltatásokkal a munkáltatók eloszlathatnák azon munkavállalók aggodalmait, akik a rosszul kezelt munkahelyi stressz miatt hajlamosak lennének távozni. Ezáltal a munkahelyi mentális betegségek miatt kieső több millió munkanapot is csökkenteni lehetne, és az érintettek tovább dolgozhatnának, vagy a munkavállalók számára megfelelő ütemben visszatérhetnének a munkaerőpiacra.

Forrás: hrportal.hu

További cikkek