Teendők, miután felmondtak nekünk a vállalatnál!

Korábban bár beszéltünk arról, hogy milyen jelekből következtethetünk arra, ha egy cég fel akar mondani nekünk. Bekövetkezett az, amitől a legjobban tartottunk, a vállalat kiadta az utunkat. Most itt állunk munka, és biztos jövő nélkül. Az érzés borzasztó, hiszen megannyian átélhettük már ezt. Természetesen jót tesz nekünk, ha kiadjunk magunkból fájdalmunkat, és elkeseredettségünket. Egy legjobb barátra/barátnőre, családtagjainkra biztosan számíthatunk, ha baj van, és remek hallgatótársak is egyben. Fel kell eszmélnünk, hogy a kirúgás után is van élet, és folytatnunk kell pályafutásunkat máshol. Összeszedtük egy csokorba, hogy mit kell tennünk kirúgás után:

  • Ha hosszú ideje voltunk a cégnél, és úgy érezzük, hogy sokként ért bennünket a kirúgás, akkor pihenhetünk is egy keveset, míg feldolgozzuk az eseményeket. Addig is, hogy ne maradjunk pénz nélkül, regisztráltassuk be magunkat a Munkaügyi Központba, és 3 hónap erejéig álláskeresési járadékban részesülhetünk. Ne számítsunk sok pénzre, de több mint a semmi. Amennyiben ezt az utat választjuk, akkor fontos észben tartani: amikor új munkát találtunk, 15 napon belül jelezni kell azt a Munkaügyi Hivatal felé, hogy kivegyenek bennünket az álláskeresők nyilvántartásából.
  • Ha sürgősen munkára van szükségünk, akkor elsődlegesen mozgósítsuk kapcsolatainkat. Ez alatt azt kell érteni, hogy kérdezzük meg közeli barátainkat, és ismerőseinket, nem-e tudnának ajánlani egy jó munkahelyet, vagy ahol dolgoznak, valamelyik osztályon nincs-e esetleg üresedés. Kapcsolatainknak köszönhetően jóval egyszerűbben juthatunk munkához, megspórolva ezzel rengeteg idegeskedést, és persze időt.
  • Vannak olyan időszakok, amikor a barátok sem tudnak segíteni, bármennyire is szeretnének. Ebben az esetben a leggyorsabban, és a legegyszerűbben az állásportálokon találhatunk hirdetéseket. Böngésszünk kedvünkre, és találjuk meg az ideális lehetőséget. Minél több helyre adjuk be önéletrajzunkat!

A kirúgást soha nem lehet felemelő élményként elkönyvelni, de fontos, hogy ne essünk kétségbe, mert munkát fogunk találni, főleg akkor, ha több éves tapasztalatunk van egy bizonyos területen!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük