Tanácsok, amelyeket fogadjunk meg állásinterjú előtt

Állásinterjúra semmiképpen se menjünk el felkészületlenül, különösen akkor ne, ha egy vezetői pozíciót szeretnénk megpályázni. Mindig kövessük figyelemmel az aktuális trendeket a pozícióval kapcsolatban. Nem árt, ha utánanézünk a vállalatnak, mert a céggel kapcsolatban is tehetnek fel nekünk kérdéseket, amelyekre, ha nem tudunk válaszolni, rossz pontot szerezhetünk a HR-esnél. Azt gondolhatják rólunk, hogy nem is vesszük komolyan az interjút. Közhelyesnek tűnhetnek az alábbi dolgok, de ezekre figyeljünk oda, mielőtt interjún veszünk részt:

  • Válasszunk ki egy alkalomhoz illő ruhát, mivel egyáltalán nem mindegy, hogy miben jelenünk meg az interjún! Az első benyomásnak jónak kell lennie, ha azt szeretnénk, hogy felvegyenek minket! Ne feledjük, félsikernek számít, ha jól nézünk ki!
  • Mindig legyen nálunk az önéletrajzunkból és motivációs levelünkből egy példány, mert nem lehetünk biztosak abban, hogy a HR-esek nyomtatnak majd maguknak a vállalatnál. Nincs annál kínosabb, mint amikor elkérik tőlünk önéletrajzunkat, és nem tudjuk odaadni a HR-esnek.
  • Teljesen természetes, hogy izgulunk interjú előtt, éppen ezért legyen nálunk szőlőcukor, és egy palack ásványvíz! Ezek nélkül soha ne induljunk el!
  • Győződjünk meg róla, hogy mobiltelefonunk le van némítva, vagy inkább kapcsoljuk ki, ez a legbiztosabb! Ne zavarjanak bennünket, amikor egy fontos interjún veszünk részt!
  • Legyünk magabiztosak, még akkor is, ha ilyen helyzetben nehéz is ezt megtenni. Adjuk magunkat, ne akarjunk másnak tűnni, mint amilyenek valójában vagyunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük