Melyek a megbízhatatlan álláshirdetések?

Korábban már szó esett a megbízható álláshirdetésekről. Most pedig szót ejtünk azokról a lehetőségekről, amelyek nem kifejezetten megbízhatóak! Legyünk rések, mert ha nem foglalkozunk a részletekkel, könnyedén átvághatnak bennünket. Akár interneten, vagy újságokban találunk álláshirdetést, azért kiszűrhető, hogy melyik lehet gyanús a számunkra. Nézzünk meg pár példát, hogy milyen hirdetésekkel találkozhatunk.

  • A közösségi oldalakon nem javasolt állást találni, mert ott csaphatnak be minket a leginkább. „Akarsz rövid idő alatt sok pénzt keresni? Részletek privátban…” Ha ilyen, és ehhez hasonló „álláshirdetéssel” találkozunk, felejtsük is el, mert jó vége nem lesz a dolognak.
  • Ha külföldi álláslehetőségre szeretnénk pályázni, szintén ne a közösségi oldalon folyamodjunk segítésért! Salary now, you can earn a lot of money. Fizetés most, sok pénzt kereshetsz- itt a kérdés az, hogy mivel kereshetünk sok pénzt, már gyanúsnak tekinthető!
  • Amennyiben találunk egy hirdetést, és nem szerepel benne hivatalos elérhetőség, mint pl egy telefonszám, vagy egy e-mail cím, az a hirdetés is megkérdőjelezhető!
  • Fiatalokat keresünk jó pénzkereseti lehetőséggel, érdeklődni privát üzenetben lehet! Szintén egy semmitmondó álláshirdetés, amire ne jelentkezzünk!
  • Manapság gyakoriak az ún. „piramis játékok”. Ennek az a lényege, hogy el kell adni bizonyos termékeket, amelyek után kapunk fizetést. Ez csak annak éri meg, aki a piramis tetején van. Nagyon sokan az alján vannak, ha belevágnak efféle munkába, és csak később tudatosul bennük, hogy baromira nem éri meg ilyen munkát végezni! Fontos, hogy ne fogjunk bele ilyenekbe!

Elég csak pár példát felhozni, hogy lássuk, mennyire szembetűnőek ezek a hirdetések. Ha valós, és megbízható álláshirdetéseket szeretnénk böngészni, akkor keressünk fel különböző állásportálokat, vagy látogassunk el vállalatok honlapjaira. Nagyon sok vállalatnak a honlapján szerepel egy karrier menüpont. Ott is szétnézhetünk, ha nem szeretnénk, hogy átvágjanak minket…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük