Ezért is érdemes elmenni több állásinterjúra!

Amikor munkát keresünk, elkerülhetetlen, hogy részt vegyünk egy állásinterjún. Általában még akkor is el kell mennünk, ha ismerősök, vagy barátok révén kerülünk be a vállalathoz. Azonban érdemes minél több interjúra elmenni, mert így tapasztalatot, és rutint szerezhetünk magunknak. Nem is beszélve arról, hogy ezáltal szokjuk a környezetet, és sokkal felszabadultabban vehetjük az akadályokat. Sokszor már csak kíváncsiságból is érdemes elmenni 1-1 interjúra, hogy megtudjuk azokat az információkat, amelyek érdekelnek bennünket. Melyek lehetnek ezek?

  • Első kérdéseink között szerepelhet a bérezés. Különösen fontos kérdés lehet ez akkor, ha az álláshirdetésben nem szerepelt a fizetés. Egy interjún megkérdezhetik tőlünk bérezési igényünket. Jó, ha nagyjából tisztában vagyunk a munkakörök bértáblájával. Mondjunk egy reális összeget, de ne szálljunk el a valóságtól!
  • A vállalat téríti-e azt, hogy eljárunk munkába? Számos hirdetésben olvasható, hogy a cég biztosít számunkra járatot, annak érdekében, hogy eljussunk a munkahelyre! Ha ez nem szerepel a hirdetésben, kérdezzünk rá erre is!
  • Munkaruhában kell-e dolgoznunk vagy sem? Egyes cégek elvárhatják tőlünk azt, hogy ebben dolgozzunk, de vannak olyan vállalatok, ahol nem kötelező. Érdemes ennek is utánajárni!
  • Milyen elemek tartoznak a béren kívüli juttatások közé? Milyen pluszokra számíthatunk, és milyen mértékben?

Fontos, hogy milyen olyan kérdést feltegyünk az interjúztatóknak, amelyek érdekelnek bennünket, és nem tudunk róluk semmilyen információt! A célunk az, hogy minél tisztábban lássunk, és megfontoltan hozzuk meg döntésünket, hogy melyik céget válasszuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük