Ezek az életpályaszakaszaink egy szervezetnél!

Ahogyan mindennapjainkat éljük, úgy kezdhetjük meg pályafutásunkat is egy szervezetnél. Akkor járulhat hozzá egy szervezet a személyes, és szakmai fejlődésünkhöz, ha az összes szakaszt végigjárjuk. Alapvetően négy szakaszról beszélünk, amikor belépünk egy vállalathoz. Vizsgáljuk meg őket közelebbről, és nézzük meg, mit érdemes róluk tudni.

  • Bevezetés: Ebben a szakaszban érkezünk meg a céghez. Minden újdonsággal hat ránk: Az épület, a munkatársak, és a munkafolyamatok. Az illetékes személy első nap bemutatja a vállalatot, a részlegeket, a különböző helyiségeket: büfé, személyzeti étkező. Bemutatják nekünk a munkatársainkat, aláírjuk a munkaszerződést. A bevezető szakaszban részesülünk baleset és tűzvédelmi oktatásban. Nevezhetjük ezt a szakaszt betanulásnak is. Az alap munkafolyamatokat próbáljuk meg elsajátítani.
  • Növekedés: Ez a szakasz leginkább az első három hónap után lép érvénybe. Ahogy telnek a napok, a hetek, úgy lehetünk egyre magabiztosabbak a munka terén. Többnyire átlátjuk a folyamatokat, ha segítségre van szükségünk, akkor nyugodtan szóljunk munkatársainknak. Előfordulhatnak még olyan információk, és munkafolyamatok, amelyekkel nem találkoztunk a három hónap alatt. A növekedési szakaszban alakulhat ki véglegesen kollégáink véleménye rólunk. (Milyen a hozzáállásunk a munkához, sikerült-e integrálódnunk a szervezetbe!) A növekedési szakaszban kezdhetjük kialakítani munkahelyi kapcsolatainkat is.
  • Érettség: Ez a szakasz a megszerzett tapasztalatról, és tudásról szól. Hónapok, és évek telnek el, mire az érett szakaszba átléphetünk. Teljes magabiztossággal végezzük munkánkat, már rutinszerűen. Segítségre nincsen szükségünk, hiszen mindent tudunk. Az érettségi szakaszban bontakoztathatjuk ki valódi tehetségünket, hozzáértésünket a munkavégzéssel kapcsolatban.
  • Hanyatlás: Ha ebben a szakaszban vagyunk, és nem érezzük jól magunkat, többre vágyunk, akkor ideje váltani. Ha 3-4 évet vagyunk egy szervezetnél, az egészségesnek tekinthető. Eljön ez az idő, amikor a munka már nem tesz hozzá személyes, és szakmai fejlődésünkhöz, eléri a csúcspontját!

Akkor leszünk teljes egészek, ha nem adjuk fel már a legelején, és végigjárjuk mind a négy szakaszt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük