Ettől lehet sikeres egy vállalat, 1. rész!

Sikeresnek tekinthető egy vállalkozás akkor, ha az alkalmazottak jól érzik magukat a munkahelyen, elismerésben részesülnek, és jó a fizetésük. Ez a három alappillére a sikeres cégeknek. Mindezek mellett a vezető rengeteg szabadidővel rendelkezik, stabilan működik a vállalat, és jelentős profitot is termel. Kemény mondatok ezek, azonban vannak olyan cégek, ahol ezeket sikerült elérni. Milyen tényezők játszhatnak még közre a siker érdekében?

  • Alapvetően a sikeres cégek nem csak abból épülnek fel, hogy degeszre keresik magukat. Vannak olyan tényezői is, mint például, hogy a munkatárs hogyan érzi magát, a piacon lévő munkaerőnek mi a véleménye a vállalatról, a többi cég mit gondol stb.
  • A siker relatív lehet, viszont itt azt a sikert kell kiemelni, mikor ténylegesen a köztudat szerint a vállalat” mindenki szerint sikeres, népszerű”.
  • A sikeres vállalkozók folyamatosan és a végtelenségig elismeréssel jutalmazzák a munkatársakat. Természetesen megvan arra a módszer, ha valami el lett rontva, de alapvetően azon vannak, hogy elismerjék a munkát. Ezzel a folyamatos dicséret osztással pedig motiválják az alkalmazottakat, hozzá is segítik őket a saját egyéni céljaik eléréséhez, illetve a munkavállalók körében az fog elterjedni, hogy jó a munkahelyi légkör, így könnyű lesz új munkaerőt toborozni.
  • Egy sikeres vállalatnál fontos a tudás, és a szakmai tapasztalat. Mindig is fentebb került a ranglétrán, és jobban dolgozott az, aki magasabb képesítéssel rendelkezett- ez a helyzet a cégvezetéssel is. Aki folyamatosan fejleszti magát, és naprakész annak sokkal sikeresebb a vállalkozása. Egyszerű példánál maradva: Folyamatosan változó szakma a marketing. Aki nem követi a változásokat, és az aktuális trendeket, le fog maradni! A sikeresség kulcsa a folyamatos tanulás!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük