Embertípusok a munkahelyen II

Folytatjuk azzal, hogy milyen embertípusokkal találkozhatunk a munkahelyünkön.

  • A bohóc: Ő az, aki mindenből viccet csinál, és mindenki jókat derül rajta. Sajnos sokszor nem tudja, hogy mikor kell leállni, és mikor kell komolyan venni a dolgokat. Igazi extrovertált személyiség, aki egy idő után idegesítővé válhat.
  • A trehány: Üdvözöllek az állandó káosz birodalmában! Nagyjából ezt ki is írhatná a munkaterületére. Soha nem tudja felvenni a fonalat, mindig el van csúszva mindennel. Ha sürgősen segítségre lenne szükséged, tőle ne várj sokat! Nem azért, mert nem akar segíteni, csupán időbe telik, mire egyáltalán rájön, hol is van éppen…
  • A dumagép: Mindenkinek van olyan munkatársa, akit egyszerűen nem lehet lelőni. Mondhatnánk úgy is, hogy folyamatos szómenése van. Különösen idegesítő lehet ez akkor, ha sürgősen el kellene intéznünk valamit, és nem tudunk tőle szabadulni. Jobb, ha kikerülünk a látótávolságából ilyenkor.
  • Az influencer: Őt arról lehel felismerni, hogy folyamatosan az okos telefonjával van elfoglalva. Egyfolytában csipog a készüléke a különböző értesítésektől. Posztol, megoszt, kedvel, nem is áll másból a napja! Ha kommunikálni szeretnél vele, fel kell kötnöd a gatyád, nem lesz egyszerű. Nagyon nehéz őt kihúzni az online világból!
  • A „szagos”: Tipikusan ő az, aki 1 üveg parfümöt magára fúj, és az illata az egész vállalatot betölti. A másik eset a rosszabb, amikor nem használ semmilyen illatszert, és ezért válik „szagossá”… J
  • A behízelgő: „A főnökért mindent!- ő ezt az elvet vallja. Arra is képes lehet, hogy eldicsekedjen főnökének, mennyire hatékonyan végzi a munkáját! Sokan másképp hívják ezt az embertípust, ismertebb nevén: „nyalisnak”!

Neked melyik típusból van több munkatársad?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük