Mit tehetünk azért, hogy egy rossz napból kihozzuk a legtöbbet?

Mindennapunk nem lehet ugyanolyan a munkahelyen. Lehetnek nehezebb, és stresszesebb időszakok, amikor nyakig vagyunk egy projektben, és határidőre kell megcsinálni. Az is lehet, hogy jelenleg nincs nagyobb volumenű feladatunk, de mégis mindenkin azt látjuk, hogy fáradt, nyűgösebb a kelleténél. Mindennek a tetejébe pedig a „technika ördöge” is megtréfál bennünket.

Lassúak a gépek, egy jelentés írása közben lefagy. Újraindítjuk ugyan, de akkor is lassú, ráadásul alig bírjuk megnyitni a dokumentumot. A nyomtató is feladja a szolgálatot, pedig nagy valószínűséggel csak egy papír gyűrődhetett be, azért nem nyomtat.

Legyünk mi a nap megmentői, és hozzuk ki ebből a napból, amit csak tudunk:

  • Keljünk fel, és szedjük ki a begyűrődött papírt a nyomtatóból, utána szebb lesz az élet, mehet tovább a munka!
  • A számítógéppel, vagy a laptoppal ugyan nem tudunk mit csinálni, de ne gerjesszük tovább a feszültséget, próbáljunk meg lenyugodni, és türelmesen csináljuk meg feladatainkat, még akkor is, ha lassan haladunk aznap.
  • Kollégánk elakadt a munka közben? Mi tudjuk, hogy kell megcsinálni azt a jelentést? Segítsünk neki, adjunk támpontokat, hogyan is lehet a leghatékonyabban megírni a dokumentumot!

A „semmi nem jön össze” nap után pedig jutalmazzuk meg magunkat valamivel, vegyük meg kedvenc csokinkat, vagy egy kádfürdő is segíthet ellazulni este! Próbáljunk meg arra összpontosítani, és úgy hozzáállni a következő naphoz, hogy sokkal jobb lesz, mint a mai! …

További cikkek