Ezt kell tennünk, ha beteget jelentünk a munkahelyen!

A betegség sajnos nem válogat, és mindig a „legjobb” pillanatban jöhet. Különösen akkor, amikor nagy a hajtás a munkahelyen. Határidőre kell megcsinálnunk egy projektet, vagy egy sürgős találkozót kell lebonyolítanunk egy ügyféllel. Sokszor hajlamosak vagyunk arra, hogy betegen is bemenjünk dolgozni. „Kibírjuk a munkát, este majd pihenünk” -abba bele sem gondolunk, hogy ezzel több kárt csinálunk, mint hasznot. Egyrészt nem tudunk maximálisan dolgozni, másrészt munkatársainkat is megfertőzzük. Ha alig tudunk felkelni az ágyból, akkor már beszélhetünk betegségről. Mi a teendő akkor, ha nem tudunk bemenni munkahelyünkre?

  • Lehetőleg minél előbb szóljunk a főnökünknek vagy a közvetlen kollégáinknak, hogy mi a helyzet. Ne az utolsó percekben szóljunk, hogy betegség miatt nem tudunk bemenni dolgozni. Gondolkodjunk előre, hogy minél egyszerűbben át tudják szervezni a beosztást.
  • Kúráljuk magunkat különféle „csodakészítményekkel”. Általában a leggyakoribb „betegség” ami ledönt minket a lábunkról az a megfázás, ami lázzal párosul.
  • Készítsünk magunknak forró teát, vegyünk be egy lázcsillapítót, és pihenjünk sokat.
  • Szerencsésebb helyzetben vagyunk, ha otthonról végezhetjük munkánkat, mert a sürgős, és apróbb teendőket Home Office-ból is el tudjuk intézni. (E-mail írás, szerződés elkészítése, stb)

Vannak olyan helyzetek, amikor más betegség ér el minket, amiből egy könnyen nem tudunk felépülni. Ebben az esetben nincs más megoldás, ki kell íratni magunkat táppénzre. Jó, ha tudjuk, hogy ilyenkor nem a teljes fizetésünket fogjuk megkapni. Gondoljunk arra, hogy mindennél fontosabb az egészségünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük