Az 5 legfontosabb szempont, amikor munkát keresünk!

Amikor munkát keresünk, sok mindent le kell tisztázni magunkban. Milyen szempontokra kell itt gondolni?

Fontos lehet az, hogy lakóhelyünkön közel legyen a leendő munkahelyünk. Nem jó az, ha hosszú órákat kell utaznunk ahhoz, hogy beérjünk a céghez, hiszen onnan haza is kell érni. Gondoljunk bele, hogy ez hosszú távon nem működhet, mert az utazás eleve fárasztó.

Mérlegelni kell azt is, hogy mennyit kínál egy vállalat munkánkért cserébe. A fizetés mondhatni a legfontosabb szempontok egyike.

Egyedül, vagy csapatban szeretnénk dolgozni? Ez is nagyon fontos, hiszen munkát hosszútávra keresünk. Ehhez persze kellő önismeret szükséges, hogy tudjuk, mennyire tudunk csapatban dolgozni, vagy mennyire tudunk alkalmazkodni. Azt is tudnunk kell magunkról, hogy csapatban, vagy egyedül vagyunk hatékonyabbak.

Fizikai vagy szellemi munkát szeretnénk végezni? A legtöbben a szellemi munkát részesítik előnyben, de vannak, akik egyszerűen képtelenek megülni 8 órán keresztül egy irodában.

Muszáj beszélni arról is, hogy melyiket kedveljük jobban? A monotonitást, vagy a kreatív munkát igénylő feladatokat? Ehhez is ismernünk kell magunkat, mert vannak olyanok, akik akkor érzik jól magukat, ha monoton munkát végeznek. Elvégzik a rájuk szabott feladatokat, viszont a váratlan helyzetektől megijednek. Vannak olyan munkavállalók, akiket egyszerűen kiráz a hideg, ha monoton munkát kell végezniük. Ők a kihívást keresik, mindig szeretnek új, és váratlan feladatokat megoldani.

A monotonitás igénylő feladatok közé tartozik az adminisztráció, vagy a könyvelés. Kreatív feladatokat leginkább marketing és reklámügynökségeknél tudunk végezni. Bárhogy is döntsünk, tegyük azt megfontoltan, hiszen munkát leginkább hosszútávra keresünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük