Miért és hogyan érdemes informális vagy pool interjúkon részt venni ?

Sikerült összehozni egy informális interjút? (Informális interjú alatt egy nem hivatalos állásinterjút értünk, hanem mondjuk egy kávézást a vezetővel, vagy hasonló. Inkább egy kötetlen beszélgetést jelent.) Az illető nagyon készséges és érdeklődő volt? Megválaszolta az összes égető kérdésünket? Még a beszélgetést is úgy terelte, hogy akár lehet egy jó pozíció a cégnél számunkra?

Mit tegyünk ilyenkor? Pletykáljunk mindenkinek arról, hogy milyen jól sikerült a beszélgetés? Ünnepeljük meg egy sörrel? Írjuk ki a LinkedIn-re, hogy felvettek a céghez? Egyik sem a legjobb ötlet.

Első dolgunk legyen egy megköszönő üzenetet írni. Ez elég fontos akkor, ha szeretnénk jó viszonyban maradni az illetővel. Ez nem tolakodás, egy illedelmes e-maillel még nem bántottak meg senkit szerintem. És így az illető fejében (és levelezési listájában) maradunk arra az esetre, ha valóban nyílna pozíció. Ez az önzőbbik része. A kevésbé önző része pedig egyszerűen az, hogy megköszönjük, hogy időt szakítottak ránk, ezzel kifejezve, hogy tiszteletben tartjuk az idejüket. Gondoljunk csak bele. Ha hirtelen lesz szabad 30 percünk egy héten, az az első gondolatunk, hogy “de szívesen eltölteném egy idegennel?”

Minta:

Üdvözlöm kedves XY!

Köszönöm, hogy tegnap időt szakított rám, hatalmas élmény volt. Köszönöm, hogy válaszolt a kérdéseimre, így sikerült meglehetősen átfogó képet kapnom arról, hogy milyen az élet az Önök cégénél. Minden bizonnyal izgalmas munkahely az ABC kft. 

Mindenképp szeretnék kapcsolatban maradni Önökkel. Amennyiben a jövőben lát lehetőséget (és érdemesnek tart) az együttműködésre, kérem, ne habozzon jelezni felém. Egy nyitott pozíció esetén szívesen nyújtom majd be a pályázati anyagomat.

Köszönöm, és további szép napot kívánok Önnek!

Üdvözlettel:

Demeter Marcell

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

13 − 6 =