Miből lehet baj, ha a céges számítógépünkön tároljuk?

Könnyű elárasztani az irodai/munkahelyi számítógépünk merevlemezét mindenféle fölösleges dologgal. Ebbe a hibába én is bele szoktam esni, ezért leírom, hogy miket töröljünk le. Így nem fogunk elveszni a sok sok fájl között, és nem veszi el a figyelmünket a valódi munkavégzéstől.

 1. Screenshotok. Én nagyon gyakran használom őket, infókat elküldeni, lementeni nem lementhető dolgokat, és még ezerféle dologra. De a végén már annyi van össze-vissza hogy nem férünk tőle. Vagy húzzuk be őket egy külön mappába, vagy a lomtárba. Nekem rendeszeresn megtelik velük az asztalom, és elég idegesítő már 🙂
 2. Régi dokumentumok: Persze vannak dolgok, amiket tárolni kell törvényileg is. De azért nem biztos, hogy a 2002-es ügyfél adatbázisra még szükségünk van. Csak a helyet foglalják, és sose fogjuk megnyitni őket. Ha nagyon kell, írjuk ki egy DVD-re, de nem lesz rá nagyon igényünk, csak arra jók, hogy ne találjuk meg közöttük a többi olyan fájlt, ami viszont kell.
 3. Letöltések: Na ez a legjobb. Ebből aztán annyi összegyűlik, hogy le se tudjuk görgetni a lista végéig az intézőt. És a legtöbb helyet ezek foglalják el. Itt nagyon sok tényleg a fölösleges dolog, és még vírus is lehet bennük.
 4. Appok, alkalmazások: HA tele van a gép nem használt alkalmazásokkal, programokkal, akkor gondolkodjunk el a létjogosultságukon a gépünkön. Csak lassítják a rendszert, értékes memóriát kötnek le. És szintén: minek legyenek ott?
 5. Jegyzetek: Én elég sok jegyzetet írok a gépen. De a végén már olyan könnyű elveszni közöttük.

Néha tegyük meg ezeket, könnyebb lesz az életünk tőle 🙂

Hozzászólások:

 1. Király Péter szerint:

  Üdvözletem!
  Első körben a rendszer a lelke mindennek. S magán dolgokat nagyon nem jó s kellene tárolni egy céges laptopon. Rendszeres karbantartás, ami vonatkozik a levelezésre amennyiben nem online fiókunk van, vonatkozik a lementett adatokra, amiket szelektíven érdemes gyűjteni megfelelő mappákba. Egyszer kell csak megtenni utána már hamar hozzá szokik az ember mit hová. Ami már valóban régi, kukába vele:)
  Az hogy mennyi minden van a gépen s esetleg lassítaná, jelen ssd-kkel hálisten megspékel világunkban már nem probléma. S legyen elég memóriánk ha mondjuk egy böngésző ablakon belül (mint jómagam) 2x ablak van nyitva s mellette esetleg egy két szükséges program, távoli asztal stb fut:)
  Lehetne még erről sokat beszélni, de kis odafigyeléssel könnyen kiküszöbölhetjük, hogy elvesszünk a digitális óceánban:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük