Több nő a munkaerőpiacon

Egyre több nő jelenik meg a munkaerőpiacon Magyarországon, de még  van teendő jelenlétük növelésével a közélet terén. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Novák Katalin bejelentette fővédnökségével elindult  a Mathias Corvinus Collegium (MCC) első női közéleti vezetőképző programja.

Lehetőséget szeretnének adni a nőknek, és fontosnak tartják, hogy Magyarországon legyen egy női közéleti vezetőképző, ahol egymásra találhatnak azok a nők, akik érdeklődnek a közéleti kérdések iránt.

A 18 és 36 év közötti, a közéleti szerepvállalás iránt érdeklődő nőknek indították el a képzést, amit nagy érdeklődés kísért. Első körben 17 nőt választottak ki.  Szalai Zoltán, a Mathias Corvinus Collegium ügyvezető igazgatója elmondta: az 1996 óta működő MCC célja, hogy megtalálják azokat a fiatalokat, akik az átlagnál többet szeretnének elérni az életben. Több projektjük is indul,  illetve indult az idén – a Kárpátaljai Közéleti Akadémiát például már megnyitották.

(MTI/csalad.hu)

További cikkek