Hol adják el a Magyarországon gyártott autókat ?

Az elmúlt évben is nőtt az eladott autók száma hazánkban, összesen 159 ezer személyautót és kishaszonjárművet értékesítettek, ennek azonban 17 százalékát  kivonták a forgalomból és egy másik uniós országban értékesítették, írja a Vezess.hu.

2018-ban 159 326 személyautót és kishaszonjárművet értékesítettek Magyarországon, ebből azonban 27 294-et, vagyis az összes jármű 17 százalékát pár hónapon belül kivontak a forgalomból, a járművek nagy része még tavaly el is hagyta az országot. A kivonás oka az úgynevezett  reexport, vagyis a nálunk beregisztrált autókat kivonják a forgalomból, és egy másik uniós országban értékesítik. A Fiatok 38,1 százalékát, a Nissanok 37,9 százalékát, a Fordok 34,1 százalékát, a Renault-k 25,5 százalékát vonták ki, a Volkswagenek és a Suzukik közel ötödét érintette a kivonás. A prémium márkákat kevésbé érinti a kivonás, amelynek mértéke a Mercedesnél 6,7, a BMW-nél 11,3, az Audinál 5,3 százalék volt tavaly. A kis személyautóknál Renault Clióból, az alsó-középkategóriában Opel Astrából, a kis szabadidőautóknál Suzuki Vitarából, a felső-középkategóriában pedig Skoda Octaviából vontak ki a legtöbbet. Ha a kivonásokat is figyelembe vesszük, akkor alaposan megváltozik a márkák tavalyi eladási sorrendje, miközben a hivatalos listán Ford, Suzuki, Volkswagen, Opel, Skoda az első 5, addig a kivonásokkal korrigálva Suzuki, Ford, Opel, Toyota és Skoda áll az első 5 helyen.

Forrás: portfolio.hu

További cikkek

Sok a betöltetlen állásSok a betöltetlen állás

A munkanélküliségi ráta  alacsony Magyarországon és minden munkanélkülire több betöltetlen állás jut. Ebben a helyzetben több szakember is fölteszi a kérdést: munkahelyteremtő vagy inkább munkavállaló teremtő támogatás szükségeltetik-e. A helyzetet