Visszatérés a munka világába nyugdíj után

Túllépted a normál nyugdíj korhatárt, de még nem vagy kész (vagy nem vagy hajlandó) kimaradni a munkából? Szóval, most mi lesz?

Ha 65 év fölött vagy, elhagytad a karrierizmust és most fontolgatod a munka világába való visszatérést, nem vagy egyedül.

A) továbbra is szeretnél dolgozni vagy B) dolgoznod kell. Ha úgy gondolod, hogy szeretnél visszamenni dolgozni, lehet sóvárogsz a társadalmi ösztönzésre. Vagy hiányolod a kapcsolatokat és a hozzájárulást, amit a munkád biztosított számodra. Ha a második kategóriába esel és a munkába való visszatérés nem pontosan egy választás, akkor azon számlatan idősebb dolgozó közé tartozol, akik pénzügyileg nem készültek fel egy állandó jövedelem nélküli életre az életük ezen a pontján.

Ne nyugodj!

Ha az elmúlt néhány évtizeded szakmai szerepben töltötted, ami magában foglal egy komplex oktatást, tapasztalatokat, képzéseik éveit, nem lehetsz valami izgatott, hogy visszatérsz a munka világába, mint egy pincérsegéd vagy pénztáros. És neked nem is kell! Ha boldog vagy, hogy egy kisebb felelősségű szerepet vállalsz el, rendben van, de ne hagyd, hogy a kor önmagában korlátozza a lehetőségeket.

Fontold meg a szaktanácsadást

Nyugdíjas szakemberek gyakran megszerzik pontosan azt, amire szükségük van azzal, hogy szaktanácsadást, részmunkaidős állást és projekt-alapú munkákat keresnek. Ebben a szerepben, még mindig gyakorolhatod a nehezen megszerzett tudásodat és szakképzettséged, de azt a saját időtartamodba és ütemterved szerint végzed. Ezek a szerepek szintén magas keresletet hoznak a munkáltatóktól, akik a tapasztalatod előnyeit szeretnék, de nem elég bátrak, ahhoz egy teljes munkaidős állást ajánljanak fel az új 65 év feletti munkavállalóknak.

Csak lazán

Természetesen kereshetsz alacsonyabb szintű pozíciókat is, ami jövedelmet hoz és nem igényel széleskörű képzést vagy elkötelezettséget. Számos munkáltató a kiskereskedelemben és a vevőszolgálatban biztosít munkahelyi képzést és te egyszerűen benyújtasz egy jelentkezést és belépsz az ajtón – ameddig hajlandó vagy elfogadni egy kisebb fizetési csekket, mint amilyened volt.

Kérdezz meg egy szakembert

A visszatérés a munka világába nyugdíj után a pénzügyi és jogi bonyodalmak egyéni halmazát hozhatja el, amit neked szükséges lehet úgy átnézni. Általánosságban, a kor diszkrimináció egy oktalan és etikátlan foglalkoztatási gyakorlat, de néhány munkáltató megoldja a 65 és annál idősebb jelentkezők elutasítását azzal, hogy a biztonsági dolgokra vagy gazdasági érdekekre hivatkoznak. Egy karriertanácsadó vagy egy pénzügyi tanácsadó (vagy mindkettő) segíthet neked ezekben a problémákban.

Végezz el egy új tanfolyamot

A 60-as éveid végét és a 70-es éveid közepét szintén kifejezhetik a növekedés, változás, megújulás és új irányzatok. Számos szakértő javasol egy lelkesítő útvonalat: újrakezdés. Ha van egy szakma, amiről mindig gondolkodtál vagy egy cél vagy álom, ami mindig megvolt, de nem hajtottad eléggé még, most lehet a megfelelő pillanat, hogy elfogadd ezt a kihívást. Lehet, hogy találkozol néhány akadállyal kor diszkrimináció vagy fizikai korlátok formájában, de ha készen vagy dolgozni, ne vegyél róluk tudomást vagy győzd le őket, nincs olyan, amit ne tudnál megtenni.

A ˝Visszatérés a munka világába nyugdíj után˝ poszt először a LiveCareer Blogon jelent meg.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek

Key Account Manager, ügyfélmenedzser, ügyfélreferens és hasonló állások érdekelnek? Itt van 10 kérdés, amivel készülhetsz az interjúra!Key Account Manager, ügyfélmenedzser, ügyfélreferens és hasonló állások érdekelnek? Itt van 10 kérdés, amivel készülhetsz az interjúra!

Sok kereskedelmi és szolgáltató cég alkalmaz ügyfélmenedzsereket. Ezek lehetnek értékesítői vagy „simán csak” kapcsolattartói állások is. Alapvetően mindegyikre igaz, hogy a következő készségeket/képességeket szokták keresni egy interjún: Vezetői képesség, szervezőkészség,