Mivel zárjunk le egy botrányos munkanapot

Nincs jobb kifejezés, BOTRÁNYOS munkanapunk volt. Munkába menet magunkra öntöttük a kávét, el is késtünk, a főnökünk lefikázza minden egyes dolgunkat, amin keményen dolgozunk, aztán jön még két rossz hír a nap végére… Elegünk van. Alig várjuk, hogy hazamehessünk. Meg is értem 🙂

De mi az, amivel legalább egy kicsit jobbá tehetjük ilyenkor a helyzetet? Tegyük fel magunknak ezt a három kérdést, hogy legalább jobban érezzük magunkat 🙂

  1. Lesz valamilyen tartós hatása ennek a napnak? Ilyenkor könnyű azt hinni, hogy annyira borzalmas az egész, hogy vége a karrierünknek, az egérből is elefántot csinálunk, és nagyon könnyen bespirálozódunk egy lefelé húzó valamibe. Ilyenkor azért lépjünk egyet hátra, és kérdezzük ,eg magunktól, hogy vajon holnap, vagy a következő hónapban mennyire fog ez a sok kis hülyeség számítani? Emlékezni fogunk-e rá egyáltalán? Persze történhet olyan ami rossz, de az esetek nagy részében már másnap reggel is úgy fogunk felkelni, hogy alig foglalkoztat minket a tegnapi para.
  2. Mit kéne másképp csinálni? Mindig sikerül megkapnunk a hibáztatást? Gyakran visszük el a balhét anélkül, hogy egyáltalán lett-e volna ráhatásunk a dolgokra? Ismerős… De ezért jó néha átgondolni azt, hogy mit csinálnánk másképp, ha visszaforgathatnánk az idő kerekét mára. Ezzel nem csak a hibáinkból tanulunk, de ennek a tudata talán jót is tesz egy kicsit.
  3. Mi az, ami jól ment ma? A végére hagytuk a pozitívat. Akármennyi rossz is volt a napunkban, olyan nincs, hogy legalább egy kicsi jó ne történt volna. Ha végeztünk a sok rossznak a mérlegelésével, akkor azért gyűjtsük össze, hogy mi az ami jól sikerült, mik azok az apróságok, aminek lehet örülni. Így elkerülhetjük, hogy 100% negatív dolgokkal foglalkozzunk, és mivel az idő mindent megszépít, így könnyebb lesz a jóra koncentrálni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek