Mit tehet(ne) a munkáltató a kismamák megtartásáért?

Mindig sarkalatos pontja egy nő életében a gyermekvállalás. Nem csak egészségügyi/családi szempontból, de a karrier/munkavállalás kérdéskörében is. De a munkáltató sincs egyébként egyszerű helyzetben ilyenkor. Mit tehetnek a vezetők annak érdekében, hogy egy ilyen helyzetből a legtöbbet hozzák ki?

  1. Egyeztessenek a HR-el. Mindenképp tudni kell, hogy egyrészt mik az éppen hatályos jogszabályok, másrészt mik a cégnél az egyéb ide kapcsolódó policy-k. Legyünk felkészülve az ilyen helyzetre, és azt is vegyük figyelembe, hogy egy ilyen munkavállalónak milyen igényei lehetnek. Higgyük el, nagyon meg tudja hálálni egy alkalmazott, ha ilyenkor jól bánik vele a cég, és rugalmasak.
  2. Legyünk ott a visszatérésük első napján. Vezetőként nekünk ez csak egy ugyanolyan munkanap mint a többi, de higgyük el, nekik sokat jelent, mert fontosnak érzik majd magukat.
  3. Visszaszokási terv. Jobb kifejezés híján, egyezzünk meg a visszatérő kismamával abban, hogy az első 3 hónapban miben tudunk segíteni neki. Ne terheljük le egyből sok feladattal, nagy feladaton van túl így is. Akár írásba vetve is megállapodhatunk egy átmeneti folyamatban, ahol folyamatosan, apránként szoktatjuk vissza a munkavégzéshez.
  4. Rugalmas munkarend. Egy anyukának (és egy apukának is) értelemszerűen megváltozik a napi rutin, ha egy gyerkőc is bejön a képbe.  Jó ha tudunk rugalmasak lenni a munka kezdését és befejezését illetően. Nyilván.
  5. Kössük őket össze más hasonló helyzetben levőkkel. Egy nagy cégnél előfordulhat, hogy egyszerre többen is vannak ilyen helyzetben. A közösségélményre jól lehet építeni, ezért ha bármilyen közös projekt, feladat, vagy akár csak valami kis rendezvény kapcsán össze tudjuk őket „kovácsolni” az nagyon sokat segíthet.
  6. Hosszútávú célok. Ezekről mindenképp beszéljünk velük. Persze ez minden motiváció alapja minden embernél, de ilyenkor különösen nagy szerepe van.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek