Meddig tart egy kiválasztási folyamat?

Mindenki tudja, hogy általában nagyon sokáig. Arról már többször írtunk, hogy mi lehet ennek az oka, most nem ez lenne a cikk lényege.

Természetesen a toborzókat, HR-eseket is nyomja az idő. Kiváltképp, ha szolgáltatói oldalon ülnek, és még az ügyfél is jogosan háborog, ha nincs jelölt. Pár gondolatban szeretném nektek leírni, hogy nagyjából mennyi időt tölt el egy cég a kiválasztással.

Ezel általánosságok lesznek, inkább csak a nagyságrendeket szeretném szemléltetni, három nagyon tágan értelmezett kategória szerint. Természetesen lehetnek eltérések, egymillió dolog jöhet közbe, de ez most nem lényeg 🙂

Egyszerűbb munkakörök esetén akár néhány nap alatt is betölthető egy pozíció, de általánosságban 2-3 hét szokott kelleni azért. (pl, fizikai munka, vagy egyszerűbb, könnyen betanulható munkák).

Komplexebb / ritkább munkakörök esetében inkább a 30-60 napot szokták reálisnak tartani, és a kölcsönzők/fejvadászok ilyen nagyságrendű intervallumra szoktak vállalást tenni.

Közép és felsővezetői pozíciók esetén akár 3-4 hónap is lehet a folyamat.

Persze vannak extrém esetek, pl, vidéki cégekhez nagyon nehéz vezetőt találni, vagy akár a bankszektort is említhetném, hiszen vannak olyan pozíciók, amiket minden banknál maximum 1 ember csinál, és összesen 8-an értenek hozzá az egész országban. Na ekkor is meg tud csúszni a dolog.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek