Hat dolog amit meg kell tanulnunk, ha hosszútávon sikeresek szeretnénk lenni

Mindenki a saját sorsának kovácsa. Ha úgy érezzük, elvesztünk, és nincs a kezünkben a kontroll, akkor érdemes megfogadni ezt a hat tanácsot. Ezek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy hosszútávon is sikeresek legyünk a karrierünkben.

  1. Az önmegismerés egy folyamat. Ez egy kínszenvedés tud lenni, amin a legtöbb ember élete során többször átmegy. „Vajon mit akarok kezdeni az életemmel?” Biztos sokszor jár a fejünkben ez a gondolat. Sokunknak fogalmunk sincs. Erre a legjobb megoldás, ha mindig nyitottak vagyunk az új dolgokra, és nem akarjuk elkerülni az elénk gördülő nehézségeket, hanem azok legjobb megoldására törekszünk. Ebből sokat tanulhatunk, magunkról is. Végső soron pedig hozzásegítenek ezek a dolgok ahhoz, hogy megtudjuk, mi a célunk az életben.
  2. Egyedül mi felelünk a saját életünkért. Ha tetszik, ha nem. Ha szeretünk mást okolni, ha nem, egyedül mi döntünk arról, hogy ma kik vagyunk, és kik leszünk holnap. Néha nehéz ezt elfogadni, és mindig történhetnek olyan dolgok, ami miatt úgy érezzük, tehetetlenek vagyunk. De a saját sikerünkért más nem tud tenni, csak mi magunk. Ezért a kezünkbe kell venni a dolgokat, ha tényleg szeretnénk valamit elérni. Ne a körülményeket, a váratlan helyzeteket, vagy másokat okoljunk. Csak magunkat!
  3. Semmi nem úgy fog történni, mint ahogy eltervezzük. Ne legyenek illúzióink, nincs olyan, hogy tökéletes munkahely. Mindenhol annyit érdemes maradni, amikor még tud újat mutatni, fejleszteni rajtunk a munkahelyünk. Nem érdemes megvárni a teljes kiégést, ha rosszul érezzük magunkat, próbáljunk meg váltani. Mindig legyünk felkészülve arra, hogy közbe jöhet bármi váratlan dolog. Ezekhez alkalmazkodni kell, és ki kell hozni a legjobbat a helyzetből. „Ha semmi sem biztos, akkor minden valószínű.”
  4. Minden akadály egy lépés előre. Mindig akadályokba fogunk ütközni az életünk során. Mindig fog történni valami, ami hátráltat minket. Ezeket nem tudjuk elkerülni, egyszerűen meg kell élni őket. A legjobb amit tehetünk, hogy ezekből mindig tanulunk, és többek leszünk a megoldásukkal, legyőzésükkel. A sikeresség egyik kulcsa ez. Sikeresen tudjuk venni az elénk kerülő akadályokat? Ki tudjuk hozni a legjobbat mindig a helyzetből?
  5. Teljesen oké bénának lenni valamiben az elején. Nem kell tökéletesnek lennünk abban, amibe bele szeretnénk kezdeni. De el kell kezdenünk valahol. Nem fog menni az elején. De az első lépés megtétele a legjelentősebb része a folyamatnak. Ha el sem kezdünk valamit sosem lehetünk jók benne. Az emberek gyakran az első csalódások, kiábrándulások után kiszállnak. Ezeken azonban végig kell küzdenünk magunkat a sikerig.

Ti mivel egészítenétek ki a listát? Írjátok meg nekünk kommentben!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek

Mit jelent a siker?Mit jelent a siker?

Fizetésemelést kapni, előlépni, kitüntetést átvenni, bekerülni egy új céghez. A legtöbbünk ezeket azonosítja a sikerrel. Bár ezek megünneplendő események, mégsem feltétlenül csak ezek határozzák meg a karrierünk sikerességét. Hosszútávon a sikeresség