Három tipp, hogy vidáman fejezzük be a munkanapot

Elmész sörözni a haveroddal este, és mondod neki hogy a kollégád mekkora béna poént lőtt el a nap végén. Aztán órákkal később azon kapod magad, hogy az a téma, hogy mennyire utálod a munkádat. Hoppá…

Nincs tökéletes munkahely, és nyilván ki kell adni néha a gőzt, persze… De ha megfogadod ezt a négy jó tanácsot, lehet hogy kevesebbszer lesz ilyen !

  1. Mit értünk el ma? Szakítsunk egy kis időt arra a nap végén, hogy átgondoljuk, vagy akár leírjuk, hogy milyen eredményekre jutottunk ma. Nevezzük ezt „ön-gratulációnak” Az ügyfeleknek, kollégáknak, vezetőknek nem mindig lesz idejük vagy kedvük (sőt inkább egyáltalán nem) hogy megdicsérjék a napi győzelmeinket. Az önbizalmunknak azonban nagyon jót tesz. Legyártottunk ma 5000 darabot? Szereztünk négy új ügyfelet ma? Időben elkészítettük hibátlanul a prezentációt? Bármi lehet. Ez megerősíti azt, hogy hasznosak vagyunk, elértünk valamit, és számít, amit csináltunk.
  2. Készüljünk fel a holnapra. Mielőtt hazamegyünk, írjuk össze, hogy holnap mit kell majd csinálnunk. Nem kell mindent persze, de legyen egy vázlatunk. Hiába van az Outlook-ban a naptár, de akkor is elfelejthetünk dolgokat. Írjuk fel, nem lehet belőle bajunk. Így másnap reggel nem fog minket meglepetés érni a nap elején, hogy mennyire felkészületlenek vagyunk. Így elkerülhető azt, hogy este az ágyban a holnapi dolgokon töprengjünk. Higgyük el, jobb így aludni.
  3. Rakjuk rendbe a helyünket. Ez is igaz minden munkakörre. Pakoljuk el magunk után a szerszámokat, a maradékot, a selejtet, az iratokat, a sok-sok papír az asztalról, a kajás dobozt, minden kerüljön vissza a helyére. Ha a környezetünk is rendszerezett, akkor a mentális állapotunk is könnyebben lesz összeszedett. Másnap reggel sokkal jobb érzés lesz a szépen rendberakott munkaterületre érkezni, mint a kuplerájba. És ettől a tudattól boldogabban is fogjuk ott hagyni a műszakot.

1 thought on “Három tipp, hogy vidáman fejezzük be a munkanapot”

  1. Tisztelt Demeter Marcell!
    A foglalkozásom, segítek az álláskeresőknek az elhelyezkedésben. Köszönöm a sok jó információt, nagyon sokat segít a munkámban. Mindig elolvasom a bejegyzéseket.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek

Sokszor kedvezőtlen, kellemetlen körülmények között hagyjuk el a munkahelyünket. Kirúgtak, mert hibáztunk?  Nézeteltérésünk volt a főnökünkkel?  Borzalmasak voltak a munkahelyi körülmények? Egyszerűen csak kiégtünk? Hogyan nyilatkozzunk egy állásinterjún, ha előző