A legfélelmetesebb munkák

Készen állsz a világ legfélelmetesebb munkáinak hajmeresztő kihívásaival szembenézni? Ha tudod kezelni a rémítő munkahelyeket, mint ezek is, akkor nincs semmi, amit ne tudnál megcsinálni.

Mi láttuk a Halálos fogás és a Jéglovagok összes epizódját, és van egy bizonyos borzongás, amit tapasztalunk a kényelmes kanapénkból, amíg nézzük a szorgalmas ismeretlen embereket, akik megbirkóznak a rémítő munkákkal messzi helyeken. De teherautót vezetni a jégen és óriási hengerkerekekkel megküzdeni nem az egyetlen halált-megvető út a megélhetéshez. Valójában, a legfélelmetesebb munkák némelyike valószínűleg körülötted történik meg, éppen ott a szülővárosodban. Amikor unod a kellemes, légkondicionált irodádat, képzeld el, hogy igyekszel a munkába minden nap és olyan kihívásokkal nézel szembe, mint az itt felsoroltak.

Adótorony karbantartó munkás

Felnéztél már valaha egy 10 emeletes fémrácsos adótoronyra vagy mobiltoronyra és eltűnődtél azon, hogy hogyan végzik el a munkát a legtetején? Megfigyelted már a létrastílusú kapaszkodókat és a lábtartókat az oldalakon és gondoltál már arra az emberre, aki felmászik oda, hogy kijavítsa a dolgokat, amik elromlottak? Elektromos vezeték és mobiltorony karbantartó munkások átlagos fizetése kb. 47.950 dollár, ami történetesen egyenrangú a függőhíd munkásokéval és a toronyház ablakmosókéval. Ez a munka nem való olyan számára, aki nem szereti a magasságot.

Arachnológusok

Entomológusok a rovarokat tanulmányozzák, a herpetológusok a kígyókat tanulmányozzák, zoológusok és a tengerbiológusok az összes szárazföldi és vízi teremtményt tanulmányozzák. Ezek legtöbbje úgy hangozhat, mint egy álom munka (Egész nap pandamacikat kutatni? Igen, kérlek.) és egy átlagos zoológus kb. 57.700 dollárt keres évente. De van egy kategória, ami megadja nekünk a teljes borzongást: Arachnológusok, akik közel és személyessé kerülnek a pókokkal.

Halottkémek és boncnokok

Ezeket gyakran választják és politikailag kijelölt munkák, az önkormányzat vagy régió természetétől függően, amiben ők helyet foglalnak. De a legtöbb területen, a halottkémek évente kb. 52.000 dollárt keresnek a halál okának meghatározásáért és bizonyíték biztosításáért, ami támogathatja a törvényszéki vizsgálatokat gyanús esetekben.

Veszélyes anyag technikusok

Szakértők, akik kezelik és eltávolítják a mérgező anyagokat a lakóotthonokból, ipari létesítményekből, kereskedelmi telephelyekről, vagy környezeti megtisztított területekről, amiket széleskörű mérgező vegyszereknek tettek ki, amik bármiféle veszélyt jelenthetnek, az égési sérülésektől a daganatos megbetegedésekig. Rendelkeznek képzéssel és készségekkel, amik szükségesek, ahhoz, hogy biztonságban maradjanak, de ők még kényelmetlenül közel vannak néhány ijesztő anyagokhoz. Ezzel a kockázatvállalással évente tisztán megkereshetnek 37.000 dollártól 80.000 dollárig a telephely környezetétől függően.

Bányászok

Ha nem szereted a kicsi helyeket, a sötétséget, az állandó veszélyt és a mérgező anyagoknak való kitettséget, akkor talán át kellene gondolnod egy karriert a bányászatban. Ez egy különlegesfajta bátorságot igényel, hogy mélyen a föld alá ereszkedjenek, és egymás mellett dolgozzanak a rettenthetetlen, szorgalmas munkásokkal és a bányászipari technikusokkal. Ebben az ágazatban az átlag kereset kb. 48.000 dollárra esik évente, alacsonyabb képzettségű pozíciókkal, amik az alsó tartományban keringenek és olyan pozíciókkal, amik diplomai végzettséget követelnek bányászati tudományban vagy környezetmérnöki tudományban.

Törvényszéki szakértők/ Helyszínelők

Gyakran ők az első hivatalnokok, akik megjelennek egy megdöbbentő bűntény vagy baleset helyszínén, és tanúi némely jeleneteknek, amiket legtöbben közülünk csak rémálmainkban látunk. Azonban támogatják a büntető igazságszolgáltatási rendszert, ami arra lett tervezve, hogy biztonságban tartson minket, ezért előnyre tehetünk szert a bátorságukból és az áldozataikból. A szakértők ebben a kategóriában széles körben keresnek, a feladatuktól és tapasztalatuk mélységétől függően, az átlagkereset évente 52.000 dollár köré esik.

Meg van neked az, ami szükséges egy karrier kiépítéséhez a világ egyik legfélelmetesebb munkahelyénél? Egy kis képzéssel és bátorsággal, beléphetsz oda, ahova mások félnek bemenni, és mi mind jobb helyzetben lennénk a bátorságod hozzájárulásával. Látogasd meg a LiveCareer-t és dolgozz ki egy karrier tervet, ami illik a személyiségedhez.

˝A legfélelmetesebb munkák˝ poszt először a LiveCareer Blogon jelent meg.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek

Mi az a „stresszinterjú” ?Mi az a „stresszinterjú” ?

Hol találkozhatunk ezzel a módszerrel? Bizonyos munkakörök betöltéséhez elengedhetetlen a stressz-kezelési képesség. Ügyfélkapcsolati, beszerzési, és hasonló pozíciók esetében gyakran kell elégedetlen, ideges, ingerült ügyfelekkel dolgoznunk, ahol muszáj megőriznünk a nyugalmunkat.