10 röhejes módszer, amivel az emberek álláshoz jutottak (2. rész)

Sheryl Crow énekesnő Michael Jackson beugrós vokalistája/énekese volt néhány turnéján. Az egész háttérsztori egy nagy blöff volt. Véletlenül szerzett tudomást arról, hogy meghallgatások lesznek erre a pozícióra, de ezek meghívásos alapon mentek. Valahogy sikerült hamisítania egy meghívót, és egyszerűan csak besétált a meghalglatásra, simán átjutott a biztonsági őrökön is 🙂

Leah Bowman csak simán nyomot akart hagyni egy értékesítői gyakornoki pályázata alkalmával. Fogta magát, és a LEGO által fejlesztett számítógépes szoftver segítségével csinált egy „LEGO készletet” magáról, útmutatóval, ábrákkal, dizájnnal, mindennel együtt.” Szintén out of the box thinking, a kreativitásáért kapott is egy ajánlatot.

Mark Kirk egy amerikai politikus, Ilinois szenátora volt. Behazudta, hogy egy magas rendű, haditengerészeti hírszerzési elismerést kapott korábban (ami nem volt igaz, nem is létezik ilyen) Erre hivatkozva akart megalapozottságot teremteni későbbi döntéseihez, és igazolni a hozzáértését.

Feilim Mac Írországban játszotta be a következő sztorit frissdiplomásként. Már nagyonkétségbe volt esve, és el akarta hagyni az országot, de támadt egy ötlete. Az utolsó megtakarított pénzéből kibérelt egy nagy hirdetőtáblát az autópálya felett. Szerkesztett magáról egy képet, amint egy bőrönddel épp megy a reptér felé, és a a következő feliratot írta rá: „Mentsetek meg az emigrációtól!” (+az elérhetőségei)

 

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek

Mi az a „stresszinterjú” ?Mi az a „stresszinterjú” ?

Hol találkozhatunk ezzel a módszerrel? Bizonyos munkakörök betöltéséhez elengedhetetlen a stressz-kezelési képesség. Ügyfélkapcsolati, beszerzési, és hasonló pozíciók esetében gyakran kell elégedetlen, ideges, ingerült ügyfelekkel dolgoznunk, ahol muszáj megőriznünk a nyugalmunkat.